Начало > Основни ястия > Пуешки бутчета със задушено зеле

Пуешки бутчета със задушено зеле

Пуешки бутчета със задушено зеле|escape
90
x4
1
90
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

  • 2 бр. пуешки бутчета
  • 2 кг зеле бяло
  • 2 гл. лук кромид стар
  • 30 г мас
  • 2 щипка черен пипер млян
  • 1 ч.л. сол

Начин на приготвяне

  1. Външните листа на зелката се отстраняват и се срязва на четири. Кочана се изважда и зелето се нарязва на ивици.

  2. Лука се обелва и нарязва.

  3. Маста се разтапя и бутчетата се запържват от всички страни. Добавя се лука и се запържва.

  4. Сипват се 250 мл гореща вода, добавя се зелето, подправя се, захлупва се и се задушава 1 1/2 ч на тих огън.

  5. Бутчетата се обезкостяват и се слагат в затоплено блюдо.

  6. Зелето се доовкусява и се сервира с гъшите бутчета и с варени картофи.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?