Пудингово брауни
минути
порции
сложност
Съставки
- 220 г краве масло
- 4 бр. яйца
- 2 ч.ч. захар
- 0.75 ч.ч. какао
- 1/2 ч.ч. брашно тип 500
- 1 пак. шушулка ванилия
- 1 с.л. ликьор
Начин на приготвяне
-
Фурната се загрява на 180 градуса.
-
Маслото се разтапя и се оставя да се охлади.
-
В купа се разбиват яйцата и захарта с миксер на средновисока скорост. Сместа трябва да стане плътна и жълтеникава.
-
Добавят се сметаната, ванилията и ликьора. Продължава да се разбива.
-
Брашното и какаото се пресяват и се прибавят към останалите съставки.
-
Накрая се слага и разтопеното масло.
-
Получената смес се изсипва в намаслена форма за печене, която се поставя върху тава, в която има гореща вода.
-
Пече се на водна баня за точно 1 час.
-
Десерта се оставя да изстине, след което се поднеся с ванилов сладолед.