Начало > Основни ястия > Прясно зеле с кайма

Прясно зеле с кайма

Прясно зеле с кайма|escape
50
x4
1
50
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Зелката се нарязва на ивици, посолява се и се оставя 1 час да престои. След това зелето се задушава в 3-4 с.л. олио. 

  2. Отделно в мазнина се задушава ситно нарязания лук, прибавя се каймата, посолява се и се бърка добре за 5-6 минути.

  3. Прибавят се червения пипер, ситно нарязания магданоз, доматеното пюре, черен пипер, 1 ч.ч. топла вода и измития ориз. Разбърква се добре.

  4. Oризът се задушава за 5 минути. Зелето се изсипва в намазана с олио тавичка и се разбърква добре с каймата и ориза. Ако е нужно се слага още 1/2 ч.ч. топла вода. 

  5. Пече се 35-40 минути в силна фурна, докато ястието остане на мазнина.

  6. Ястието се сервира топло.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?