За да се направят кнедлите, се смесват брашното и маслото. Размесва се и се натрошава така, че да се получат хлебни трохи.
Добавят се настърганото сирене чедър, нарязания на ситно магданоз, солта и пипера. Омесва се добре и се оставя настрана.
Зехтина се загрява в голям и висок тиган на силна степен. В него се слага нарязания на едро лук. Пържи се около 2-3 минути, или докато омекне и придобие златист цвят.
Добавят се картофите, докато котлона е все още на висока температура. Оставят се за 5-7 минути и се разбъркват постоянно.
Добавят се чесъна и морковите. Изсипват се бульона и 2/3 от виното, след което и захарта и соевия сос. Оставя се да заври.
Зеленчуците се оставят да къкрят под капак няколко минути.
В микса за кнедлите се прибавят 2 ч.л. вода, за да може да се образува меко тесто. Оформя се на малки топчета, големи колкото чери домати.
Зеления боб се слага в тенджерата, в която всичко вече е охладено и се оставя да къкри за 5 минути. След това се добавят гъбите и тиквичките.
Изсипват се царевичното брашно и останалата част от виното. Оставя се на котлона, докато ястието се сгъсти.
Отгоре се слагат кнедлите. Тигана се покрива с капак и се оставя 15 минути, докато кнедлите се уголемят.
Лютия червен пипер и билките се смесват в малка купичка. Ястието се поръсва и се сервира.