Начало > Основни ястия > Пролетно ястие с кнедли и билки

Пролетно ястие с кнедли и билки

Пролетно ястие с кнедли и билки|escape
60
x8
1
60
минути
x8
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. За да се направят кнедлите, се смесват брашното и маслото. Размесва се и се натрошава така, че да се получат хлебни трохи.

  2. Добавят се настърганото сирене чедър, нарязания на ситно магданоз, солта и пипера. Омесва се добре и се оставя настрана.

  3. Зехтина се загрява в голям и висок тиган на силна степен. В него се слага нарязания на едро лук. Пържи се около 2-3 минути, или докато омекне и придобие златист цвят.

  4. Добавят се картофите, докато котлона е все още на висока температура. Оставят се за 5-7 минути и се разбъркват постоянно.

  5. Добавят се чесъна и морковите. Изсипват се бульона и 2/3 от виното, след което и захарта и соевия сос. Оставя се да заври.

  6. Зеленчуците се оставят да къкрят под капак няколко минути.

  7. В микса за кнедлите се прибавят 2 ч.л. вода, за да може да се образува меко тесто. Оформя се на малки топчета, големи колкото чери домати.

  8. Зеления боб се слага в тенджерата, в която всичко вече е охладено и се оставя да къкри за 5 минути. След това се добавят гъбите и тиквичките.

  9. Изсипват се царевичното брашно и останалата част от виното. Оставя се на котлона, докато ястието се сгъсти.

  10. Отгоре се слагат кнедлите. Тигана се покрива с капак и се оставя 15 минути, докато кнедлите се уголемят.

  11. Лютия червен пипер и билките се смесват в малка купичка. Ястието се поръсва и се сервира.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?