Начало > Основни ястия > Пресечена доматена каша

Пресечена доматена каша

Пресечена доматена каша|escape
15
x4
1
15
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Използват се месести консервни домати, които се смилат на фино пюре. През зимата може да се използват такива от консерва.

  2. В мазнина (олио, зехтин или масло) се запържва брашното на слаб огън. Добавя се една част от доматите, сваля се от котлона и се разбърква добре, за да не стане брашното на топчета.

  3. После се добавя и останала част от смлените домати и се връща на котлона. Ако кашата се сгъсти, веднага се добавя една к.ч. вода.

  4. Оставя се да се вари няколко минути на слаб огън. Разбърква се от време на време, за да не загори, тъй като в ястието има брашно.

  5. Едно голямо или две малки яйца се разбиват и се прибавят в кашата, като целта е да станат на конци. 

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?