Пресечена доматена каша
минути
порции
сложност
Начин на приготвяне
-
Използват се месести консервни домати, които се смилат на фино пюре. През зимата може да се използват такива от консерва.
-
В мазнина (олио, зехтин или масло) се запържва брашното на слаб огън. Добавя се една част от доматите, сваля се от котлона и се разбърква добре, за да не стане брашното на топчета.
-
После се добавя и останала част от смлените домати и се връща на котлона. Ако кашата се сгъсти, веднага се добавя една к.ч. вода.
-
Оставя се да се вари няколко минути на слаб огън. Разбърква се от време на време, за да не загори, тъй като в ястието има брашно.
-
Едно голямо или две малки яйца се разбиват и се прибавят в кашата, като целта е да станат на конци.