Праз плакия
минути
порции
сложност
Съставки
- 6 стр. праз лук
- 1 гл. лук кромид стар
- 1 бр. моркови
- 6 с.л. олио
- 1 с.л. брашно тип 500
- 1 с.л. доматено пюре
- 1 ч.л. червен пипер
- 2 бр. дафинов лист
- 1 г кисели краставички
- 10 г маслини
- 1 ч.л. сол
Начин на приготвяне
-
Ситно нарязания лук се задушава в олиото и към него се прибавят брашното и червения пипер.
-
Залива се с 200 мл гореща вода.
-
Щом заври, се прибавят нарязаните на парчета праз и морков.
-
Посолява се и се вари на тих огън, докато омекнат.
-
Прибавят се доматеното пюре, размито във вода, и дафиновите листа.
-
Около 10 минути преди да се свали ястието от огъня, се прибавят киселата краставичка и маслините.