Начало > Основни ястия > Постна запеканка с леща и картофи

Постна запеканка с леща и картофи

Постна запеканка с леща и картофи|escape
70
x8
1
70
минути
x8
порции
1
сложност

Съставки

  • 2 ч.ч. бульон зеленчуков
  • 1 ч.л. хранителна мая
  • 1/2 ч.ч. леща
  • 1/4 ч.ч. ечемик
  • 1 бр. моркови
  • 1 гл. лук кромид стар
  • 1/2 ч.ч. орехови ядки смлени
  • 3 бр. картофи
  • 1 ч.л. брашно тип 500
  • 1/2 ч.л. вода
  • 2 щипка сол
  • 2 щипка черен пипер млян

Начин на приготвяне

  1. Фурната се загрява предварително на 175 С.

  2. В голям тиган на средна температура се смесват бульона (1 ч.ч. и малко), хранителната мая, лещата и ечемика. Оставя се да покъкри около 30 минути.

  3. През това време, в друг тиган се смесват оставащия бульон, нарязания на едро морков, нарязаният на ситно лук и натрошените орехи. Готви се до омекването им, около 15 минути.

  4. След това се кипва тенджера с леко подсолена вода. Добавят се нарязаните картофи и се сваряват за 15 минути. Отцеждат се и се намачкват. Брашното и водата се смесват и с бъркане се прибавят към тигана с морковите, връща се на тих огън, за да се сгъсти. Тази смес се слага към лещената и се подправя със сол и пипер.

  5. Разпределя се на дъното на касерола или дълбока тавичка. Отгоре се намазва с картофеното пюре.

  6. Запича се във фурната докато покафенее, за около 30 минути.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?