Попска яхния с телешко месо
минути
порции
сложност
Съставки
- 4 с.л. олио
- 1 ч.л. сол
- 2 с.л. доматено пюре
- 600 г телешко месо
- 100 мл вино бяло
- 2 гл. лук кромид стар
- 12 бр. лук дребен
Начин на приготвяне
-
Месото се нарязва на парчета и се задушава заедно със ситно нарязания стар лук.
-
Посолява се на вкус, добавя се доматеното пюре, разбърква се и се сипва виното.
-
Щом алкохолът се изпари се доливат 2 ч.ч. вода и ястието се оставя на умерен огън за 30 минути.
-
След това се добавят изчистените главички лук и ястието се оставя да ври, докато омекне месото.
-
Сервира се топло.