Начало > Десерти > Понички с ванилов крем

Понички с ванилов крем

Понички с ванилов крем|escape
45
x6
1
45
минути
x6
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Маята се слага да шупне в леко затоплено мляко (1 ч.ч.). Добавят се 8 с.л. захар и се бърка до пълното й разтопяване.

  2. Постепенно се добавят и 4 белтъка, олио, сол, 450 г брашно. Разбърква се добре.

  3. Тестото се слага в плик и се слага в топла вода, така ще втаса по-бързо.

  4. За крема останалото мляко се разделя на две. Едната част се слага на котлона, като към нея се добавят останалата захар и маслото. Сваряват се.

  5. Във втората половина от млякото се слагат разбитите предварително жълтъци и останалото брашно.

  6. Двете части се разбъркват до получаване на еднородна смес.

  7. Тестото се разделя на малки топки. От всяка се разточва кръг и се слага от крема. Оформя се като топка.

  8. Поничките се оставят да втасат повторно и се пържат в сгорещено олио.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?