Понички с пудра захар
минути
порции
сложност
Съставки
- 600 г брашно
- 200 г захар
- 4 ч.л. бакпулвер
- 1 ч.л. сол
- 3 яйца
- 240 мл прясно мляко
- 60 мл олио
- 1 с.л. пудра захар
Начин на приготвяне
-
В голяма купа се смесват сухите съставки.
-
В друга купа се разбъркват течните.
-
Всичко се смесва и разбърква до получаването на много меко, лепкаво тесто.
-
Купата се покрива с прозрачно фолио и се охлажда поне за час.
-
Върху набрашнена повърхност се разточва тестото на кора с дебелина 1 см.
-
С помощта на набрашнена чаша с диаметър 6 см се изрязват поничките, като в средата се прави дупка.
-
Пържат се в сгорещена мазнина и от двете страни до златисто.
-
Поставят се върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
-
Поръсват се с пудра захар.