Пица със спанак и прошуто
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 тесто
- 1 глава червен лук
- 1 скилидка чесън
- 130 г спанак
- 150 г кашкавал
- 80 г моцарела
- 120 г прошуто
- 3 с.л. зехтин
- 2 с.л. доматено пюре
Начин на приготвяне
-
От готово тесто се разточва блат за пица, с големина според предпочитанията.
-
Ситно нарязания лук и чесън се запържват в половината зехтин.
-
След това се добавят доматеното пюре и сол на вкус.
-
Пицата се намазва с доматения сос. Отгоре я се поръсва с моцарелата и лука.
-
Добавят се прошутото, спанака и настъргания кашкавал .
-
Пече се в предварително загрята на 220 градуса фурна, до готовност (15-18 минути).
-
По желание, преди сервиране се поръсва с малко риган.