Пица с пилешко филе и моцарела
минути
порции
сложност
Съставки
- 2 г бял пипер
- 1 стрък магданоз
- 125 г сирене "моцарела"
- 1 домат
- 100 г гъби
- 1 зелена чушка
- 150 г пилешко филе
- 1 тесто за пица
Начин на приготвяне
-
Тестото се разточва с дебелина 3-4 милиметра и се слага в тава с диаметър 25-30 сантиметра.
-
Моцарелата, плешкото филе, зелената чушка, гъбите и домата се нарязват на средно големи парчета.
-
Първо моцарелата се разпределя равномерно върху тестото и след това останалите нарязани продукти.
-
Овкусява се с белия пипер.
-
Пече се в предварително загрята на 200 градуса фурна, около 25-30 минути.
-
Преди сервиране, по желание се гарнира с листа магданоз или босилек.