Маята се разтваря в топлата вода. Добавя се захарта. Брашното се пресява. Прави се кладенче, добавят се солта, разбитото яйце и шупналата жива мая. Омесва се тесто и се оставя на топло за около 15-20 минути да втаса.
Тестото се разточва на много тънък лист с диаметър на тавата, която ще се използва. В намазнена тава или върху хартия за печене се поставя листа за пицата. Намазва се с доматено пюре.
Домата и патладжана се нарязват на тънки шайби. Подреждат се върху тестото. Поръсва се с наситнен пресен лук.
В купа се натрошава сиренето. Добавя се пресования чесън и се разбърква добре. Сместа се поръсва върху пицата.
Поставя се в предварително загрята до 220 С фурна и се пече 7 минути.
Изважда се, поръсва се обилно с настърган кашкавал и се допича още 2 минути. Изважда се и се поръсва с пармезан. Украсява се с пресен босилек.