Начало > Основни ястия > Пица с патладжан, домат и сирена

Пица с патладжан, домат и сирена

Пица с патладжан, домат и сирена|escape
15
x4
1
15
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Маята се разтваря в топлата вода. Добавя се захарта. Брашното се пресява. Прави се кладенче, добавят се солта, разбитото яйце и шупналата жива мая. Омесва се тесто и се оставя на топло за около 15-20 минути да втаса.

  2. Тестото се разточва на много тънък лист с диаметър на тавата, която ще се използва. В намазнена тава или върху хартия за печене се поставя листа за пицата. Намазва се с доматено пюре.

  3. Домата и патладжана се нарязват на тънки шайби. Подреждат се върху тестото. Поръсва се с наситнен пресен лук.

  4. В купа се натрошава сиренето. Добавя се пресования чесън и се разбърква добре. Сместа се поръсва върху пицата.

  5. Поставя се в предварително загрята до 220 С фурна и се пече 7 минути.

  6. Изважда се, поръсва се обилно с настърган кашкавал и се допича още 2 минути. Изважда се и се поръсва с пармезан. Украсява се с пресен босилек.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?