Пица с гъби, моцарела и рукола
минути
порции
сложност
Съставки
- 20 г рукола
- 2 с.л. доматено пюре
- 2 стръка риган
- 3 с.л. зехтин
- 200 г домати
- 100 г моцарела
- 300 г гъби
- 1 скилидка чесън
- 1 глава червен лук
- 1 тесто
Начин на приготвяне
-
От готово тесто се разточва блат за пица, с големина според предпочитанията.
-
Ситно нарязания лук и чесъна се запържват в половината зехтин.
-
Добавят се доматите. Соса се вари докато се сгъсти.
-
След това се добавят доматеното пюре, ригана и сол на вкус.
-
Моцарелата се нарязва на кръгчета, а гъбите се оставят цели.
-
Пицата се намазва с доматения сос. Отгоре се поръсва с лука, гъбите, моцарелата и ригана.
-
Пече се в предварително загрята фурна на 220 градуса, до готовност.
-
Пицата се изважда от фурната, поръсва се с руколата и се сервира.