Начало > Основни ястия > Пица с гъби, чесън и моцарела

Пица с гъби, чесън и моцарела

Пица с гъби, чесън и моцарела|escape
40
x1
1
40
минути
x1
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. От готовото тесто се разточва блат за пица, с големина според предпочитанията. 

  2. Ситно нарязаните лук и чесън се запържват в половината зехтин. 

  3. Добавят се доматите и се вари, докато соса се сгъсти. 

  4. След това се добавят доматеното пюре, ригана и сол на вкус. 

  5. Моцарелата и гъбите се нарязват на кръгчета. 

  6. Пицата се намазва с доматения сос. Отгоре се поръсва с лука, гъбите, моцарелата и риган.

  7. Пече се в предварително загрята фурна на 220 градуса, до готовност. 

  8. Пицата се изважда от фурната, поръсва се с малко пресен магданоз или босилек по избор, и се сервира.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?