Пица с гъби, чесън и моцарела
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
От готовото тесто се разточва блат за пица, с големина според предпочитанията.
-
Ситно нарязаните лук и чесън се запържват в половината зехтин.
-
Добавят се доматите и се вари, докато соса се сгъсти.
-
След това се добавят доматеното пюре, ригана и сол на вкус.
-
Моцарелата и гъбите се нарязват на кръгчета.
-
Пицата се намазва с доматения сос. Отгоре се поръсва с лука, гъбите, моцарелата и риган.
-
Пече се в предварително загрята фурна на 220 градуса, до готовност.
-
Пицата се изважда от фурната, поръсва се с малко пресен магданоз или босилек по избор, и се сервира.