Питка със сирене
минути
порции
сложност
Съставки
- 500 г брашно тип 500
- 1 щипка сол
- 2 бр. яйца
- 200 мл краве кисело мляко
- 1 к.л. сода бикарбонат
- 250 г сирене краве
- 70 г краве масло
Начин на приготвяне
-
Яйцата се разбиват с млякото. Прибавят се солта, натрошено сирене и пресятото със содата брашно.
-
Всичко се омесва амного добре. Оформя се топка, която се удря 30-40 пъти в масата. След това тестото се разстила в тавата.
-
Тестото се надупчва с пръст и във всяка дупка се слага малко масло.
-
Пече се на по-силна фурна. Готовата питка се завива с кърпа и се оставя да престои така 10-минути. Поднася се топла.