Пилешко рагу
минути
порции
сложност
Съставки
- 500 г пиле
- 60 г краве масло
- 1 бр. моркови
- 2 с.л. грах
- 5 бр. гъби
- 1 с.л. брашно тип 500
- 1 с.л. стафиди
- 1 ч.ч. бульон пилешки
- 1/2 ч.ч. вино бяло
- 1 ч.л. лимонова кора
- 20 мл лимонов сок
- 1/4 вр. магданоз пресен
- 1/2 ч.л. черен пипер млян
- 1 ч.л. сол
- 1 бр. яйчен жълтък
Начин на приготвяне
-
Месото се посолява леко и се напръсква с лимонов сок, а след около час се нарязва на малки парчета и се запържва в загрята мазнина.
-
Прибавят се нарязаният морков и гъбите, а след десетина минути - брашното.
-
Като се запържи леко и брашното, се налива бульонът.
-
След като заври сосът, се прибавят виното, грахът, стафидите и подправките.
-
Ястието се посолява и се вари десетина минути, отстранява се от огъня и се застройва с жълтъка на яйцето.