Начало > Основни ястия > Пилешки шишчета с лук и чушки

Пилешки шишчета с лук и чушки

Пилешки шишчета с лук и чушки|escape
750
x4
2
750
минути
x4
порции
2
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Босилекът и магданозът се измиват, подсушават и накълцват на дребно. Чесънът се пресова. 

  2. В купа се разбъркват босилекът, магданозът и останалите продукти за маринатата. 

  3. Добавя се месото, нарязано на кубчета. 

  4. Всичко се разбърква, след което купата се покрива. 

  5. Оставя се в хладилник да престои 8-12 часа. 

  6. Дървените шишчета се накисват в студена вода 30 минути преди печенето. 

  7. Лукът и чушките се нарязват на средни парчета, след което се поставят в купа и се поливат със зехтин. 

  8. Разбъркват се и се нанизват на шишчета, като се редуват с месото. 

  9. Маринованите пилешки шишчета се пекат на скара до готовност, като се обръщат редовно. 

  10. Сервират се с гарнитура от пържени картофки и свежа салата по избор.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?