Пилешки шишчета с лук и чушки
минути
порции
сложност
Съставки
- 3 с.л. олио
- 3 глави кромид лук
- 3 червени чушки
- 800 г пилешко филе
-
за марината:
- 130 мл зехтин или олио
- 1 връзка босилек
- 1 връзка магданоз
- 6 скилидки чесън
- 1 ч.л. морска сол
- черен пипер
- 2 с.л. сок от лимон
Начин на приготвяне
-
Босилекът и магданозът се измиват, подсушават и накълцват на дребно. Чесънът се пресова.
-
В купа се разбъркват босилекът, магданозът и останалите продукти за маринатата.
-
Добавя се месото, нарязано на кубчета.
-
Всичко се разбърква, след което купата се покрива.
-
Оставя се в хладилник да престои 8-12 часа.
-
Дървените шишчета се накисват в студена вода 30 минути преди печенето.
-
Лукът и чушките се нарязват на средни парчета, след което се поставят в купа и се поливат със зехтин.
-
Разбъркват се и се нанизват на шишчета, като се редуват с месото.
-
Маринованите пилешки шишчета се пекат на скара до готовност, като се обръщат редовно.
-
Сервират се с гарнитура от пържени картофки и свежа салата по избор.