Начало > Основни ястия > Пилешки пай с маслини

Пилешки пай с маслини

Пилешки пай с маслини|escape
50
x6
1
50
минути
x6
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Месото се нарязва на малки парчета. Чесъна се запържва в зехтина и се добавя месото. Филето се овкусява със сол и пипер преди да се пържи.

  2. Малко преди пилето да се махне от котлона, се залива със сметаната. Сместа се оставя около 15 минути на котлона. Месото не трябва да се сготви напълно. 

  3. Тестото се разделя на две половини. Едната, разточена, се слага във формата на тавата, в която ще се пече. Отгоре се разпределя сместа за плънката. Отгоре се поръсва със ситно нярязан босилек и нарязаните на малки колелца маслини.

  4. Отгоре се захлупва с втората половина тесто, също разточено на кора.

  5. По желание се намазва с разбит жълтък, за да блести пая.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?