Пилешки крилца с Терияки сос
минути
порции
сложност
Съставки
- 20 мл соев сос
- 200 мл сос терияки
- 1 кг пилешки крилца
Начин на приготвяне
-
Пилешките крилца и соса Терияки се слагат в плътно затворен найлонов плик и се мариноват най-малко за един час.
-
Фурната се загрява до 200 градуса. Намазва се с олио тава с размери 20 см. х 30 см.
-
Крилцата се изсипват с маринатата в тигана и се поливат със соевия сос.
-
Пекат се на 200 градуса за около 1,5 ч., като се обръщат на всеки 10-15 минути.
-
Маринатата ще бъде рядка през първите 45 минути. Когато сосът започне да се сгъстява, крилцата трябва да се обръщат по-често, за да не загорят. Готвят се, докато станат готови.