Начало > Основни ястия > Пилешки крилца с маслини и печени чушки

Пилешки крилца с маслини и печени чушки

Пилешки крилца с маслини и печени чушки|escape
60
x6
1
60
минути
x6
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Пилешките крилца се мариноват в соевия сос, меда и червения пипер. Добре е да останат в тази марината поне около час в хладилник.

  2. Картофите и морковите се обелват и се нарязват на полукръгове и кръгове (не много ситно) и се слагат в загрята на 220 С фурна.

  3. Червените чушки се пекат, обелват и изчистват от семките. Нарязват се на кубчета.

  4. Доматите се обелват, като преди това са потопени в гореща вода, и се пасират.

  5. На котлона в малко мазнина и тефлонов тиган се слагат пилешките крилца да се запечатат от двете страни, докато получат приятен загар.

  6. Крилцата се махат и в тигана се слага наситнения чесън. Чака се да се позапържи и се добавят доматите.

  7. На маслините се правят по 2-3 напречни разреза, за да пуснат аромата си, и се добавят към врящите домати.

  8. След минута се добавят ригана, чубрицата и черния пипер. След като се посгъсти, се маха от котлона.

  9. Картофите и морковите се вадят от фурната (трябват им около 20 минути) и се добавят доматената смес, пилешките крилца и печените чушки.

  10. Разбърква се добре и се пече на вкус до готовност, около 20-35 минути.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?