Пилешки крилца с маслини и печени чушки
минути
порции
сложност
Съставки
- 50 мл олио
- 1 с.л. мед
- 1 ч.л. червен пипер
- 2 ч.л. соев сос
- 1 с.л. чубрица
- 1 ч.л. черен пипер млян
- 1 ч.л. риган
- 6 ск. чесън стар
- кг домати
- 7 бр. червени чушки
- 200 г маслини
- 3 бр. моркови
- 1 кг картофи
- 12 бр. пилешки крилца
Начин на приготвяне
-
Пилешките крилца се мариноват в соевия сос, меда и червения пипер. Добре е да останат в тази марината поне около час в хладилник.
-
Картофите и морковите се обелват и се нарязват на полукръгове и кръгове (не много ситно) и се слагат в загрята на 220 С фурна.
-
Червените чушки се пекат, обелват и изчистват от семките. Нарязват се на кубчета.
-
Доматите се обелват, като преди това са потопени в гореща вода, и се пасират.
-
На котлона в малко мазнина и тефлонов тиган се слагат пилешките крилца да се запечатат от двете страни, докато получат приятен загар.
-
Крилцата се махат и в тигана се слага наситнения чесън. Чака се да се позапържи и се добавят доматите.
-
На маслините се правят по 2-3 напречни разреза, за да пуснат аромата си, и се добавят към врящите домати.
-
След минута се добавят ригана, чубрицата и черния пипер. След като се посгъсти, се маха от котлона.
-
Картофите и морковите се вадят от фурната (трябват им около 20 минути) и се добавят доматената смес, пилешките крилца и печените чушки.
-
Разбърква се добре и се пече на вкус до готовност, около 20-35 минути.