Пилешки крилца на барбекю
минути
порции
сложност
Съставки
- 800 г пилешки крилца
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. черен пипер
- 1 с.л. соев сос
- 1 ч.л. чубрица
- 2 с.л. ракия
- 1 ч.ч. олио
Начин на приготвяне
-
Крилцата се измиват и се подсушават.
-
Подправят се на вкус с подправките и се мариноват с ракията и соевия сос за поне 1 час. Може да се приготвят и от предната вечер, като след мариноването се слагат в хладилника.
-
Барбекюто се запалва и крилцата се пекат от двете страни, като се мажат с олиото и се поливат с останалата марината.
-
Готовите крилца се слагат в тенджерка с капак и хубаво се разклащат.
-
Сервират се с подходяща за сезона салата.