Начало > Основни ястия > Пилешки гърди с прошуто, пармезан и бадеми върху чътни от ябълки

Пилешки гърди с прошуто, пармезан и бадеми върху чътни от ябълки

Пилешки гърди с прошуто, пармезан и бадеми върху чътни от ябълки|escape
55
x1
3
55
минути
x1
порции
3
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Пилешкото се сготвя в умерено нагрят тиган с малко мазнина за по 3-4 минути от всяка страна.

  2. Поръсва се с половината от бадемите с пармезан и се завива в два листа прошуто. 

  3. Фурната се загрява до 200 градуса и се запича за 5 минути 

  4. Поръсва се с останалия бадемов пармезан и се допича до златисто.

  5. Моркова, ябълката и крушата се измиват, обелват и почистват.

  6. Ябълката, крушата, моркова, джинджифилът и селарито се нарязват на ситни кубчета.

  7. Всички продукти се смесват и се готвят на слаба температура около 30 минути. 

  8. Меда, маслото и сока от зелен лимон се затоплят в тиган. 

  9. След като заврат се отстраняват от котлона и се прибавя сметаната. Соса се разбърква и отново се затопля за да се сгъсти.

  10. В подходяща чиния се оформят чътни от ябълка, круша и морков, пилешките гърди и се заливат със соса. 

  11. За декорация се използват листа от мента и селари.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?