Пилешки дробчета с ябълки
минути
порции
сложност
Съставки
- 500 г дробчета пилешки
- 500 г ябълки
- 500 г лук кромид стар
- 130 г краве масло
- 4 с.л. брашно тип 500
- 4 фил. хляб
- 1 ч.л. майоран
- 1 щипка черен пипер млян
- 1 ч.л. сол
Начин на приготвяне
-
Дробчетата се измиват и се почистват от жилите и ципите.
-
Ябълките се обелват, маха се семенната част и се нарязват на тънки резенчета.
-
Лука се обелва и нарязва. Сгорещяват се 50 г масло и се запържва. Посолява се, изважда се и се запазва топъл.
-
Добавят се 30 г масло в тигана и ябълките се запържват до златистокафяво. Изваждат се и се запазват топли.
-
Дробчетата се поръсват с черен пипер и се овалват в брашното. Сгорещяват се 50 г масло и дробчетата се запържват за 8-10 минути, като се обръщат често.
-
Препичат се филийки хляб и се слагат в затоплени чинии. Дробчетата се сипват върху хляба, посоляват се и се гарнират с лука и ябълките.
-
Декорира се с пресен майоран и се сервира.