Начало > Основни ястия > Пилешки дробчета с ябълки

Пилешки дробчета с ябълки

Пилешки дробчета с ябълки
40
x4
1
40
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Дробчетата се измиват и се почистват от жилите и ципите.

  2. Ябълките се обелват, маха се семенната част и се нарязват на тънки резенчета.

  3. Лука се обелва и нарязва. Сгорещяват се 50 г масло и се запържва. Посолява се, изважда се и се запазва топъл.

  4. Добавят се 30 г масло в тигана и ябълките се запържват до златистокафяво. Изваждат се и се запазват топли.

  5. Дробчетата се поръсват с черен пипер и се овалват в брашното. Сгорещяват се 50 г масло и дробчетата се запържват за 8-10 минути, като се обръщат често.

  6. Препичат се филийки хляб и се слагат в затоплени чинии. Дробчетата се сипват върху хляба, посоляват се и се гарнират с лука и ябълките.

  7. Декорира се с пресен майоран и се сервира.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък