Начало > Основни ястия > Пилешки дреболии с гарнитура

Пилешки дреболии с гарнитура

Пилешки дреболии с гарнитура|escape
60
x5
1
60
минути
x5
порции
1
сложност

Съставки

  • 500 г пилешки сърца
  • 500 г пилешки воденички
  • 500 г гъби
  • 1 вр. лук кромид пресен
  • 1 ч.ч. ориз
  • 2 бр. моркови
  • 1 гл. лук кромид стар
  • 50 мл олио
  • 50 г масло
  • 3 ч.л. сол

Начин на приготвяне

  1. Пилешките сърца и воденички се почистват и се сваряват с щипка сол. След като са сварени, се нарязват.

  2. Зеленчуците се почистват и нарязват - гъбите (на едро), морковите, пресния лук и главата стар лук (на дребно).

  3. Загряват се 2-3 с.л. олио в дълбок тиган. Добавят се пилешките сърца и воденички. Когато се запържат леко, се добавя по-голямата част от гъбите. 

  4. Малко преди да са готови, се добавя и по-голямата част от нарязания на ситно пресен лук и 50 г масло. Разбърква се и се сваля от огъня. 

  5. В друг съд се задушават стария лук, морковите и останалите гъби с 2-3 с.л. олио. Добавя се предварително почистения и измит ориз и се залива с 4 ч.ч. от образувания при варенето бульон. Оставя се да къкри на тих огън.

  6. Малко преди оризът да е готов, се добавя останалия пресен лук и се овкусява със сол на вкус.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?