Пилешки дреболии с гарнитура
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Пилешките сърца и воденички се почистват и се сваряват с щипка сол. След като са сварени, се нарязват.
-
Зеленчуците се почистват и нарязват - гъбите (на едро), морковите, пресния лук и главата стар лук (на дребно).
-
Загряват се 2-3 с.л. олио в дълбок тиган. Добавят се пилешките сърца и воденички. Когато се запържат леко, се добавя по-голямата част от гъбите.
-
Малко преди да са готови, се добавя и по-голямата част от нарязания на ситно пресен лук и 50 г масло. Разбърква се и се сваля от огъня.
-
В друг съд се задушават стария лук, морковите и останалите гъби с 2-3 с.л. олио. Добавя се предварително почистения и измит ориз и се залива с 4 ч.ч. от образувания при варенето бульон. Оставя се да къкри на тих огън.
-
Малко преди оризът да е готов, се добавя останалия пресен лук и се овкусява със сол на вкус.