Пилешки бутчета с къри
минути
порции
сложност
Съставки
- 4 бр. пилешки бутчета
- 20 г мас
- 2 гл. лук кромид стар
- 4 бр. ябълки
- 50 г ананас, компот
- 1 с.л. къри
- 250 мл сок от ананас
- 1 щипка черен пипер млян
- 1 ч.л. сол
Начин на приготвяне
-
Бутчетата се поръсват със сол и пипер. Маста се сгорещява, месото се запържва и се изважда.
-
Лука и ябълките се обелват и нарязват на четвъртинки. Ананаса се отцежда, нарязва се на кубчета и се запържва в тигана заедно с лука и ябълките.
-
Добавят се кърито, чаша гореща вода, сока от ананас и се подправя със сол на вкус.
-
Бутчетата се слагат в тигана и се оставят да къкрят за 25-30 минути.
-
По желание бутчетата може да се запекат под грила на фурната. Соса се подправя на вкус с още къри.
-
Ястието се сервира топло.