Пилешки бутчета по японски
минути
порции
сложност
Съставки
- 8 бр. пилешки бутчета
- 1 ч.ч. вода
- 1/2 ч.ч. оцет Балсамико
- 1/2 к.ч. соев сос
- 2.50 с.л. захар
- 2 ск. чесън стар
- 1 бр. люти чушлета
Начин на приготвяне
-
Пилешките бутчета се сваряват предварително в леко подсолена вода. Не е необходимо да се сваряват до пълна готовност – колкото да не са съвсем сурови и да се изхвърли образувалата се пяна.
-
Всички съставки се смесват, включително пилешките бутчета, в тенджера или висок тиган.
-
Котлона се включва на силна степен.
-
Оставя се да кипне и температурата се намалява, да покъкри няколко минути, след това отново се увеличава. Бутчетата се обръщат периодично. Готви се, докато течността не се сгъсти съвсем.
-
Чесъна и лютите чушки се махат след като ястието е готово.
-
Бутчетата се поднасят в чинии, като се поливат с останалия сос.