Пилешка яхния с картофи
минути
порции
сложност
Съставки
- 2 бр. пилешки гърди
- 800 г картофи
- 1 бр. моркови
- 1 гл. лук кромид стар
- 2 с.л. олио
- 5 стр. магданоз пресен
- 1 с.л. доматено пюре
- 4 с.л. кокосово мляко
- 2 щипка черен пипер млян
- 1 ч.л. сол
Начин на приготвяне
-
Ситно нарязаните лук и морков се задушават с олиото. Добавя се нарязаното месо и се разбърква, докато месото си промени цвета.
-
Добавя се доматеното пюре и се разбърква. Прибавят се нарязаните на кръгчета картофи, сол и черен пипер.
-
В съда се наливат около 300 мл топла вода и ястието се оставя да поври 20 минути.
-
Прибавят се кокосовото мляко и ситно нарязания магданоз. Готви се още 5-10 минути и се сваля от котлона.