Пилешка лучена яхния
минути
порции
сложност
Съставки
- 4 с.л. олио
- 1 бр. пиле
- 1 вр. магданоз пресен
- 2 бр. червени чушки
- 1 бр. чесън глави
- 1 кг лук кромид стар
Начин на приготвяне
-
Лука се нарязва на едро. Задушава се в мазнина и малко вода, за да не загори. Прибавят се скилидки чесън и нарязани на ивици червени чушки. Задушава се още няколко минути.
-
Пилешкото месо се измива добре, нарязва се на порции, прибавя се и се залива с необходимото количество вода, според порциите.
-
Оставя се да се готви до сваряване на месото.
-
Посолява се на вкус. Сервираме с нарязан на ситно пресен магданоз.
-
Ястието може да приготви и в тенджера под налягане.