Пиле в бекон с картофи
минути
порции
сложност
Съставки
- 6 бр. пилешки бутчета
- 400 г бекон
- 1 гл. лук кромид стар
- 600 г картофи
- 2 ч.л. сол
- 1 г черен пипер млян
- 2 г лук на прах
- 1 щипка чесън на прах
- 2 ч.л. босилек
Начин на приготвяне
-
Фурната се загрява на 200 градуса.
-
Всяко едно пилешко бутче се увива в бекон и се покриват възможно най-много.
-
Бутчетата се нареждат в тава и се поръсват със сол и черен пипер.
-
Лука се нарязва и се разпределя върху пилето.
-
Картофите се нарязват и се нареждат в празните пространства на тавата.
-
Смесват се лука на прах, босилека и чесъна на прах. Поръсват се върху пилето и картофите.
-
Пече се в предварително загрятата фурна за 1 час. Беконът трябва да почервенее.