Пиле Терияки
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Пилешкото месо се измива и се подсушава много внимателно.
-
Всяко парче месо се загръща в намаслена плътна хартия и с помощта на чукче за месо или точилка се начуква до дебелина от около половин сантиметър.
-
В купа се смесват всички продукти за маринатата и се разбиват добре, докато се разтвори напълно захарта.
-
Получената марината се изсипва в тава за печене, пържолите се подреждат и се овалват добре в течността.
-
Съда се покрива и се оставя в хладилника за 1-2 часа, като от време на време месото се обръща.
-
Скара или оребрен тиган се загрява на средно висока температура, а през това време пържолите се отцеждат добре, като маринатата се запазва.
-
Температурата се намалява и парчетата месо се нареждат.
-
Запичат се от всяка страна за около 15 минути, до готовност.
-
Преди да се дръпнат от скарата, се намазват с маринатата от двете страни. Може да се намажат допълнително и след като се свалят от огъня.
-
Поднася се с ориз и зеленчуци.