Начало > Основни ястия > Пиле Терияки

Пиле Терияки

Пиле Терияки|escape
160
x1
1
160
минути
x1
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Пилешкото месо се измива и се подсушава много внимателно.

  2. Всяко парче месо се загръща в намаслена плътна хартия и с помощта на чукче за месо или точилка се начуква до дебелина от около половин сантиметър. 

  3. В купа се смесват всички продукти за маринатата и се разбиват добре, докато се разтвори напълно захарта. 

  4. Получената марината се изсипва в тава за печене, пържолите се подреждат и се овалват добре в течността. 

  5. Съда се покрива и се оставя в хладилника за 1-2 часа, като от време на време месото се обръща.

  6. Скара или оребрен тиган се загрява на средно висока температура, а през това време пържолите се отцеждат добре, като маринатата се запазва. 

  7. Температурата се намалява и парчетата месо се нареждат. 

  8. Запичат се от всяка страна за около 15 минути, до готовност. 

  9. Преди да се дръпнат от скарата, се намазват с маринатата от двете страни. Може да се намажат допълнително и след като се свалят от огъня. 

  10. Поднася се с ориз и зеленчуци. 

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?