Пиле с пикантен сос
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 кг пилешки гърди
- 60 г краве масло
- 2 с.л. брашно тип 500
- 1 гл. целина
- 2 бр. моркови
- 1 гл. лук кромид стар
- 1 ч.ч. бульон пилешки
- 1/2 ч.ч. вино бяло
- 1/2 ч.ч. доматен сок
- 1/2 г черен пипер млян
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. червен пипер лют
Начин на приготвяне
-
В теджерата под налягане се разтапя маслото и се слага месото, нарязано на хапки и оваляно в брашното. Разбърква се.
-
Залива се с виното и като се изпари, се прибавят ситно нарязания лук, настърганите моркови и целина и лютия червен пипер.
-
Залива се с топлия бульон и доматения сок, посолява се.
-
Капака се затваря и се вари за 15 минути.
-
Когато се отвори капака, се подправя с черния пипер.
-
Ако сосът е много рядък една лъжица брашно се размива в малко вода и се вари още 5-6 минути, без да се затваря капака.
-
Ястието се сервира с гарнитура от сварен ориз или картофено пюре.