Начало > Основни ястия > Пиле с ориз и гъби

Пиле с ориз и гъби

Пиле с ориз и гъби|escape
60
x4
1
60
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

  • 1 с.л. черен пипер млян
  • 1/2 вр. джоджен пресен
  • 1 гл. лук кромид стар
  • 1 вр. лук кромид пресен
  • 2 ч.ч. ориз
  • 250 г гъби
  • 1 бр. пиле

Начин на приготвяне

  1. Пилето се сварява, обезкостява се и се накъсва на парчета.

  2. Глава стар лук, както и бялата част на пресния лук се нарязват на ситно. Задушават се в мазнина.

  3. Прибавя се ориза и се запържва. Добавят се нарязаните на ситно зелена част на пресния лук, джоджена, гъбите и пилешкото месо.

  4. Залива се с необходимото количество бульон, в който е варено пилето, поръсва се с черен пипер и сол (ако бульонът не е солен).

  5. Разбърква се добре, слага се капак и се оставя да се готви до готовност.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?