Пиле с майоран и чушки
минути
порции
сложност
Съставки
- 1.50 кг пиле
- 2 ск. чесън стар
- 50 г краве масло
- 4 с.л. майоран
- 250 мл вино бяло
- 250 г зелени чушки
- 250 г червени чушки
- 500 г домати консерва
- 1 щипка черен пипер млян
- 1 ч.л. сол
Начин на приготвяне
-
Пилето се нарязва и се поръсва със сол и пипер. Чесъна се обелва и скълцва. Смесва се с разтопеното масло и с тази смес се намазват пилешките порции.
-
Нареждат се в тава, поръсват се с 2-3 с.л. майоран и се пекат 1 ч във фурна на 225 С.
-
Добавя се бялото вино 20 мин след началото на печенето и месото често се полива със соса, за да не изсъхне.
-
Чушките се срязват, махат се семките и се нарязват. Доматите се бланшират, охлаждат се, обелват се и се нарязват.
-
Чушките се добавят към пилето 40 мин след началото на печенето, а доматите - 5 мин по-късно. Разбъркват се и се оставят да се пекат за 10 мин.
-
Всичко се поръсва с 2 с.л. ситно нарязан майоран и се пече още 5 мин.