Начало > Основни ястия > Пиле с майоран и чушки

Пиле с майоран и чушки

Пиле с майоран и чушки|escape
80
x4
1
80
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Пилето се нарязва и се поръсва със сол и пипер. Чесъна се обелва и скълцва. Смесва се с разтопеното масло и с тази смес се намазват пилешките порции.

  2. Нареждат се в тава, поръсват се с 2-3 с.л. майоран и се пекат 1 ч във фурна на 225 С.

  3. Добавя се бялото вино 20 мин след началото на печенето и месото често се полива със соса, за да не изсъхне.

  4. Чушките се срязват, махат се семките и се нарязват. Доматите се бланшират, охлаждат се, обелват се и се нарязват.

  5. Чушките се добавят към пилето 40 мин след началото на печенето, а доматите - 5 мин по-късно. Разбъркват се и се оставят да се пекат за 10 мин.

  6. Всичко се поръсва с 2 с.л. ситно нарязан майоран и се пече още 5 мин.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?