Начало > Основни ястия > Пиле с лук

Пиле с лук

Пиле с лук|escape
40
x5
1
40
минути
x5
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Обезкостеното пиле се нарязва на 8 порции. Олиото се загрява в дълбок тиган и пилешкото месо се запържва добре от всички страни.

  2. Месото се изважда от тигана и се подправя със сол и пипер.

  3. Дребния лук се обелва и главите лук се нарязват. Морковите се почистват и нарязват.

  4. Маслото се разтапя в тигана, лука и морковите се запържват и се подправят с мащерка, сол и пипер на вкус.

  5. Месото се връща в тигана заедно с дафиновите листа, захлупва се и се задушава 15-20 минути.

  6. Сметаната се добавя в последния момент и се разбърква добре да се сгорещи.

  7. Пилето се сервира с варени картофи с маслен сос.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?