Пиле с лук
минути
порции
сложност
Съставки
- 1.50 кг пиле
- 2 с.л. олио
- 250 бр. лук шалот
- 250 г лук кромид стар
- 250 г моркови
- 125 г краве масло
- 1 с.л. мащерка
- 2 бр. дафинов лист
- 150 мл сметана течна
- 1 щипка черен пипер млян
- 1 ч.л. сол
Начин на приготвяне
-
Обезкостеното пиле се нарязва на 8 порции. Олиото се загрява в дълбок тиган и пилешкото месо се запържва добре от всички страни.
-
Месото се изважда от тигана и се подправя със сол и пипер.
-
Дребния лук се обелва и главите лук се нарязват. Морковите се почистват и нарязват.
-
Маслото се разтапя в тигана, лука и морковите се запържват и се подправят с мащерка, сол и пипер на вкус.
-
Месото се връща в тигана заедно с дафиновите листа, захлупва се и се задушава 15-20 минути.
-
Сметаната се добавя в последния момент и се разбърква добре да се сгорещи.
-
Пилето се сервира с варени картофи с маслен сос.