Начало > Основни ястия > Пиле с къри и ананас

Пиле с къри и ананас

Пиле с къри и ананас|escape
80
x4
1
80
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Корените за супа се измиват и нарязват. Слагат се заедно с пилето в 2 л. подсолена вряща вода и се варят 1 час.

  2. Пилето се обезкостява и месото се нарязва на малки парчета.

  3. Бульона се прецежда и се запазват 500 мл. от него.

  4. Морковите, лука, праза и целината се почистват и се нарязват на тънки ивици.

  5. Маслото се разтапя и зеленчуците се запържват в него за 10 минути.

  6. После се добавят кърито и пилешкото месо, запържват се за няколко минути. Сипва се запазения бульон и се оставя да заври.

  7. Ананаса се отцежда, банана и ябълката се обелват. Плодовете се нарязват на кубчета. Добавят се към месото, варят се 3-4 минути на тих огън и се посоляват.

  8. Ястието се сервира с ориз и зелена салата.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?