Пиле с къри и ананас
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Корените за супа се измиват и нарязват. Слагат се заедно с пилето в 2 л. подсолена вряща вода и се варят 1 час.
-
Пилето се обезкостява и месото се нарязва на малки парчета.
-
Бульона се прецежда и се запазват 500 мл. от него.
-
Морковите, лука, праза и целината се почистват и се нарязват на тънки ивици.
-
Маслото се разтапя и зеленчуците се запържват в него за 10 минути.
-
После се добавят кърито и пилешкото месо, запържват се за няколко минути. Сипва се запазения бульон и се оставя да заври.
-
Ананаса се отцежда, банана и ябълката се обелват. Плодовете се нарязват на кубчета. Добавят се към месото, варят се 3-4 минути на тих огън и се посоляват.
-
Ястието се сервира с ориз и зелена салата.