Начало > Основни ястия > Пиле с гъби

Пиле с гъби

Пиле с гъби|escape
50
x4
1
50
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

  • 1 с.л. зехтин
  • 1 с.л. олио
  • 1 с.л. универсална подправка
  • 400 г гъби
  • 100 г бекон
  • 4 бр. пилешки бутчета
  • 100 мл вино бяло
  • 5 стр. магданоз пресен
  • 1 к.л. черен пипер млян
  • 1 к.л. чесън на прах
  • 2 гл. лук кромид стар

Начин на приготвяне

  1. Зехтин, сух чесън, универсална подправка се смесват и с тях се маринова пилето.

  2. Беконът се нарязва на дребно и се запържва в олиото, добавя се едро нарязания лук и се задушава.

  3. Изваждат се бекона и лука, и в същата мазнина се запържва пилето от всички страни.

  4. Връщат се обратно бекона и лука, сипва се виното, след като се изпари алкохолът, се добавя малко вода, до половината на месото.

  5. Оставя се да ври 20 минути и се сипват едро нарязаните гъби. Вари се за още 10-15 минути.

  6. Готовото ястието се сервира поръсено с магданоз.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?