Пиле с гъби
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 с.л. зехтин
- 1 с.л. олио
- 1 с.л. универсална подправка
- 400 г гъби
- 100 г бекон
- 4 бр. пилешки бутчета
- 100 мл вино бяло
- 5 стр. магданоз пресен
- 1 к.л. черен пипер млян
- 1 к.л. чесън на прах
- 2 гл. лук кромид стар
Начин на приготвяне
-
Зехтин, сух чесън, универсална подправка се смесват и с тях се маринова пилето.
-
Беконът се нарязва на дребно и се запържва в олиото, добавя се едро нарязания лук и се задушава.
-
Изваждат се бекона и лука, и в същата мазнина се запържва пилето от всички страни.
-
Връщат се обратно бекона и лука, сипва се виното, след като се изпари алкохолът, се добавя малко вода, до половината на месото.
-
Оставя се да ври 20 минути и се сипват едро нарязаните гъби. Вари се за още 10-15 минути.
-
Готовото ястието се сервира поръсено с магданоз.