Начало > Основни ястия > Пиле с гъби, бяло вино и сметана

Пиле с гъби, бяло вино и сметана

Пиле с гъби, бяло вино и сметана|escape
60
x4
2
60
минути
x4
порции
2
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Пилешките гърди се нарязват. Гъбите се почистват от пънчетата, обелват се и се режат натънко. Чесънът се наситнява. 

  2. Месото се овкусява със сол и черен пипер. 

  3. Поръсва се с брашно и се разбърква. След това се слага в цедка, за да падне излишното брашно, запържва се в половината от маслото и олиото и се изважда. 

  4. Гъбите, чесънът и наситнената мащерка се запържват в същия съд в останалата половина от олиото и маслото. 

  5. Налива се виното. Щом течността се редуцира, се добавя сметаната.

  6. Прибавя се сиренето. 

  7. Месото се връща в съда. Налива се много малко вода, колкото да се разреди леко сосът. Готви се още 2–3 минути и се дърпа от котлона.  

  8. Ястието се сервира горещо, с гарнитура по избор.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?