Пиле по ловджийски
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Пилето се нарязва на порции и се поръсва със сол и пипер.
-
Зехтина и маслото се сгорещяват в тенджера и порциите се запържват от всички страни. Изваждат се от тенджерата и се запазват топли.
-
Гъбите се измиват и се нарязват. Лука се нарязва и се запържва с гъбите.
-
Добавя се брашното и се запържва до златисто. Наливат се виното, брендито и бульона.
-
Доматите се бланшират, охлаждат се и се обелват. Нарязват се на ситно и се добавят към гъбите.
-
Като заври сосът, се захлупва и се задушава за 8 минути. Добавя се пилето и се оставя на тих огън за 30 минути.
-
Месото се слага в затоплено плато за сервиране. Соса се оставя да заври още малко, добавя се магданоза и пилето се залива.