Пиле по австралийски
минути
порции
сложност
Съставки
- 4 бр. пилешки гърди
- 2 ч.л. шарена сол
- 6 фил. бекон
- 1/2 ч.ч. горчица
- 4 с.л. мед
- 1/4 ч.ч. царевичен сироп
- 1/4 ч.ч. майонеза
- 1 с.л. лук на прах
- 1 с.л. олио
- 1 ч.ч. гъби
- 2 ч.ч. кашкавал
- 1/2 вр. магданоз пресен
Начин на приготвяне
-
Пилешките гърди се овкусяват с шарената сол, покриват се и се прибират в хладилника за половин час.
-
Фурната се загрява на 175 С.
-
Бекона се поставя в голям, дълбок тиган на котлона. Готви се, докато стане хрупкав. Оставя се настрана.
-
В средно голяма купа се смесват горчицата, меда, царевичния сироп, майонезата и лука на прах. Половината количество се отделя в купа, покрива се и се прибира в хладилника.
-
Загрява се мазнина в тиган. Месото се сотира по няколко минути от двете страни, докато покафенее леко.
-
Гърдите се намазват със соса, налагат им се гъби и бекон и се подреждат в подходяща тава. Поръсват се с кашкавал или друго рендосано сирене.
-
Запичат се за около 15 минути, или до разтопяване на сиренето. При сервиране, се гарнират с магданоз.