Пиле Кордон бльо
минути
порции
сложност
Съставки
- 50 г масло
- 1 яйце
- галета
- сол
- черен пипер
- 4 резена кашкавал
- 800 г пилешко филе
- 4 резена шунка
Начин на приготвяне
-
Пилешките филета се начукват на тънки шницели и се поръсват със сол и пипер.
-
В единият край на месото се слагат по един резен шунка и кашкавал.
-
Прихлупва се и се панира в брашно, след това в разбитото яйце и накрая в галетата.
-
Месото се оставя за 10 минути настрани за да изсъхне панировката.
-
Маслото се разтапя и месото се запържва за кратко, докато се зачерви. Прехвърля се в тавичка.
-
Пече се в предварително загрята на 200 градуса фурна, около 20 минути.
-
Изважда се от фурната и се поставя в подходяща чиния. Гарнира се с варени картофи или прясна салата по избор и се сервира.