Пилаф от киноа (Източна Африка)
минути
порции
сложност
Съставки
- 1.25 ч.ч. киноа
- 1 гл. лук червен
- 1 бр. моркови
- 1 ч.л. кориандър семена
- 1 ч.л. кимион
- 2 ск. чесън стар
- 2 с.л. джинджифил
- 1 бр. люти чушлета
- 3 бр. домати
- 1 ч.ч. зеле бяло
- 1/2 ч.л. кардамон на прах
- 1/2 ч.л. канела на прах
- 1/2 ч.л. сол морска
- 2 с.л. бадеми филирани
Начин на приготвяне
-
Киноата се задушава 20 минути в уред за задушаване на пара.
-
Средно голям тиган се загрява на умерена температура. Добавят се лука и морковите и се задушават, докато омекнат.
-
Прибавят се семената от кориандър и кимион и се задушават около 1 минута. Прибавят се чесъна, джинджифила и чушката чили и се задушават още 1 минута.
-
Прибавят се доматите, зелето (почистено от жилките и нарязано на ивици), кардамона, канелата и солта. Задушава се докато зелето омекне.
-
Към зеленчуците се добавят киноата и филираните бадеми (по желание). Сервира се.