Начало > Основни ястия > Пилаф от киноа (Източна Африка)

Пилаф от киноа (Източна Африка)

Пилаф от киноа (Източна Африка)|escape
30
x4
1
30
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

  • 1.25 ч.ч. киноа
  • 1 гл. лук червен
  • 1 бр. моркови
  • 1 ч.л. кориандър семена
  • 1 ч.л. кимион
  • 2 ск. чесън стар
  • 2 с.л. джинджифил
  • 1 бр. люти чушлета
  • 3 бр. домати
  • 1 ч.ч. зеле бяло
  • 1/2 ч.л. кардамон на прах
  • 1/2 ч.л. канела на прах
  • 1/2 ч.л. сол морска
  • 2 с.л. бадеми филирани

Начин на приготвяне

  1. Киноата се задушава 20 минути в уред за задушаване на пара.

  2. Средно голям тиган се загрява на умерена температура. Добавят се лука и морковите и се задушават, докато омекнат.

  3. Прибавят се семената от кориандър и кимион и се задушават около 1 минута. Прибавят се чесъна, джинджифила и чушката чили и се задушават още 1 минута.

  4. Прибавят се доматите, зелето (почистено от жилките и нарязано на ивици), кардамона, канелата и солта. Задушава се докато зелето омекне.

  5. Към зеленчуците се добавят киноата и филираните бадеми (по желание). Сервира се.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?