Начало > Основни ястия > Пикантни печени агнешки котлети

Пикантни печени агнешки котлети

Пикантни печени агнешки котлети|escape
50
x4
1
50
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

  • 3 с.л. зехтин
  • 1 вр. лук кромид пресен
  • 800 г картофи
  • 1 с.л. сол
  • 2 с.л. олио
  • 1 кг агнешки котлети
  • 100 мл вино бяло
  • 4 с.л. оцет ябълков
  • 1 с.л. кайсии сладко
  • 3 щипка чесън на прах
  • 3 щипка червен пипер лют

Начин на приготвяне

  1. За маринатата се смесват сол на вкус, лют пипер и сух чесън. Сместа се разбърква и котлетите се намазват с нея.

  2. Месото се запържва в олиото, да се зачерви от всички страни.

  3. Сладкото се разрежда с 1 с.л. вода, месото се намазва, изсипва се виното и се пече във фурната за 40 минути.

  4. За гарнитура се приготвя картофена салата. Сварените и обелени картофи се нарязват на кубчета, добавя се ситно нарязания пресен лук.

  5. Картофите се смачкват с вилица, слага се сол на вкус, зехтин, оцет и вода (равни части), докато се сгъсти. 

  6. Картофите се заливат и се поднасят към месото.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?