Пикантни печени агнешки котлети



минути

порции

сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
За маринатата се смесват сол на вкус, лют пипер и сух чесън. Сместа се разбърква и котлетите се намазват с нея.
-
Месото се запържва в олиото, да се зачерви от всички страни.
-
Сладкото се разрежда с 1 с.л. вода, месото се намазва, изсипва се виното и се пече във фурната за 40 минути.
-
За гарнитура се приготвя картофена салата. Сварените и обелени картофи се нарязват на кубчета, добавя се ситно нарязания пресен лук.
-
Картофите се смачкват с вилица, слага се сол на вкус, зехтин, оцет и вода (равни части), докато се сгъсти.
-
Картофите се заливат и се поднасят към месото.