Пене с кайма и зеленчуци
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
В по-дълбок тиган с капак се сипва зехтина и когато се сгорещи, се запържва нарязания на дребно лук.
-
След минута-две се поставя и нарязания на дребно или счукан в хаванче чесън, заедно с нарязания морков.
-
Разбърква се добре и се добавя каймата.
-
Пърци се около 5 минути с непрекъснато разбъркване.
-
След това се добавят нарязаните на дребно домати и виното.
-
Вари се на тих огън около 10 минути.
-
Прибавят се подправките и се вари още 5 минути, след което соса е готов за сервиране.
-
Пенето се сварява, отцежда се и се поставя в порционни чинии.
-
Върху всяка порция се поставя от соса и се сервира.