Начало > Основни ястия > Пене с кайма и зеленчуци

Пене с кайма и зеленчуци

Пене с кайма и зеленчуци|escape
30
x2
1
30
минути
x2
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. В по-дълбок тиган с капак се сипва зехтина и когато се сгорещи, се запържва нарязания на дребно лук.

  2. След минута-две се поставя и нарязания на дребно или счукан в хаванче чесън, заедно с нарязания морков. 

  3. Разбърква се добре и се добавя каймата. 

  4. Пърци се около 5 минути с непрекъснато разбъркване.

  5. След това се добавят нарязаните на дребно домати и виното.

  6. Вари се на тих огън около 10 минути.

  7. Прибавят се подправките и се вари още 5 минути, след което соса е готов за сервиране. 

  8. Пенето се сварява, отцежда се и се поставя в порционни чинии. 

  9. Върху всяка порция се поставя от соса и се сервира.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?