Начало > Основни ястия > Печено пиле в сос с естрагон

Печено пиле в сос с естрагон

Печено пиле в сос с естрагон|escape
60
x4
1
60
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Избира се тава, която да побере пилешкото, наредено едно до друго. Намаслява се с 15 г масло.

  2. Пилето се овкусява с пипер и сол и се подрежда в тавата.

  3. Фурната се загрява на 160 градуса и пилешкото се пече до златисто.

  4. С миксер се разбъркват 450 мл предварително разтворен пилешки бульон, бяло вино, мащерка и естрагон. Добавят се в тавата към пилето.

  5. Когато стане готово, пилето се изважда от тавата.

  6. В отделен съд се прави запръжка с 15 г масло и 3 с.л. брашно, към което се добавя сосът от пилето и сметаната. Оставя се да къкри до желаната плътност.

  7. Всяка пържола се сервира с около 60 мл сос, като по желание се украсява със стръкче пресен естрагон.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?