Начало > Основни ястия > Печено пиле с орехи

Печено пиле с орехи

Печено пиле с орехи|escape
90
x8
1
90
минути
x8
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Фурната се загрява на 180 С. Маслото се стопява в тава за печене.

  2. Киселото мляко и лимоновия сок се смесват. Към тях се добавя и яйцето.

  3. В друг съд се смесват брашното, 150 г от орехите (смлени), сол, червен пипер, черен пипер и сусам.

  4. Пилетата се нарязват на 4 или на порции (но трябва да са предварително обезкостени).

  5. Овалват се в брашнената смес. Парчетата пиле се потапят откъм кожата в маслото. Обръщат се един път, за да се намаслят и от другата страна. Накрая се оставят с кожата нагоре.

  6. Поръсват се с останалите орехи, но този път по-едро начукани.

  7. Пече се за 1 час и 25 мин. На половината време от готвенето се поръсва със стафиди.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?