Печено пиле с чубрица и магданоз
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 пиле
- 1 лимон
- 10 г чубрица
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. черен пипер
- 1 ч.л. червен пипер
- 5 с.л. масло
- 3 стръка магданоз
Начин на приготвяне
-
Пилето се измива и подсушава. Натрива се отвътре и отвън със сока от половин лимон, чубрицата, сол, черен и червен пипер. Намазва се с маслото.
-
Другата половина от лимона се нарязва на кубчета и се слага в кухината на пилето.
-
Пилето се поставя в тавичка и се пече на 220ºС за 10 минути. След това се пече още 40-50 минути на 180ºС.
-
Гарнира се с магданоза.