Начало > Основни ястия > Печено пиле с чубрица и магданоз

Печено пиле с чубрица и магданоз

Печено пиле с чубрица и магданоз
70
x4
2
70
минути
x4
порции
2
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Пилето се измива и подсушава. Натрива се отвътре и отвън със сока от половин лимон, чубрицата, сол, черен и червен пипер. Намазва се с маслото.

  2. Другата половина от лимона се нарязва на кубчета и се слага в кухината на пилето.

  3. Пилето се поставя в тавичка и се пече на 220ºС за 10 минути. След това се пече още 40-50 минути на 180ºС.

  4. Гарнира се с магданоза.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?