Начало > Основни ястия > Печено пиле на фурна с ароматни подправки

Печено пиле на фурна с ароматни подправки

Печено пиле на фурна с ароматни подправки|escape
135
x4
2
135
минути
x4
порции
2
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Кипва се вода и в нея се слага за 5 минути един цял голям лимон. 

  2. В хаванче се счукват 2 скилидки чесън и към тях се добавят зехтина, мащерката, солта, черния и червен пипер. 

  3. Сместа с подправките се разбърква и с нея пилето се намазва отвън. 

  4. Пилето се посолява отвътре със сол и черен пипер, и се добавя горещия лимон, но преди това се продупчва няколко пъти с нож. Във вътрешността на птицата се добавят и 3-4 скилидки чесън. 

  5. Избира се подходяща тавичка, малко по-дълбока, и в нея се слага хартия за печене. 

  6. Фурната се пуска само на горен грил с вентилатор или само на горен грил.

  7. Пилето се пече за 1 час в предварително загрята на 200-210 градуса фурна. Пече се 45 минути с обърнати надолу гърди, а в последните 15 минути се обръща. Това се прави за да не станат сухи гърдите, които се нуждаят от по-малко време, за да се сготвят.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?