Начало > Основни ястия > Печено медено пилешко със сусам

Печено медено пилешко със сусам

Печено медено пилешко със сусам|escape
30
x4
1
30
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Пилешкото се нарязва на парчета. Овкусява се със сол и черен пипер. 

  2. Всяко парченце се овалва в галета. Нарежда се в тавичка, застлана с хартия за печене. Леко се поръсва с олио и се пече на 180 С 25-30 минути. 

  3. За приготвянето на соса сусамовото олио се загрява, към него се добавят чили соса, пресования чесън и пресния джинджифил. Разбърква се. 

  4. Разрежда се с бульона и се добавят соевия сос и меда. Разбърква се и се оставя за малко да се готви. Добавят се оцета и кафявата захар. 

  5. След това се добавя царевичното нишесте, предварително размито в 2 с.л. вода. Оставя се на котлона, докато сосът се сгъсти достатъчно. 

  6. Когато пилешкото е готово се изважда в купа, залива се със соса и се разбърква. Преди сервиране се поръсва със сусама. 

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?