Начало > Основни ястия > Печено филе от пъстърва

Печено филе от пъстърва

Печено филе от пъстърва|escape
30
x4
1
30
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Приготвя се подправката за риба. Смесват се мащерката, 1 лъжичка риган, кайена, щипка черен пипер, шипка сол, 1 лъжичка чесън и се разбъркват добре.

  2. Фурната се загрява, ако има вграден грил може да се използва той.

  3. В малка купичка се смесват лимоновия сок, приготвената подправка за риба, останалия чесън, магданоза, дивия лук и останалото количество риган. Бавно се прибавят към зехтина. Поръсва се със сол и пипер на вкус и се разбърква.

  4. Филетата от пъстърва се слагат с кожата към намазнена тава. Намазват се с приготвения сос.

  5. Пекат се за около 5 минути, колкото топлината да премине през филето.

  6. Сервират се с лимонови резени и гарнитура на вкус.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?